skip to Main Content
Uppdrag Solidaritet1
Uppdrag Solidaritet1
Uppdrag Solidaritet2
Uppdrag Solidaritet3
Uppdrag Solidaritet4
Uppdrag Solidaritet1Uppdrag Solidaritet2Uppdrag Solidaritet3Uppdrag Solidaritet4

Detta är den tredje boken i en serie om fem volymer som dokumenterar olika delar av folkrörelsernas solidaritetsarbete med södra Afrika. Serien kompletterades med en sammanfattning, På väg mot befrielsen. De fem böckerna säljs även i form av ett kraftigt rabatterat paket.

Arbetarrörelsen engagerade sig redan i slutet av 1950-talet för befrielsen av kolonierna i södra Afrika och kampen mot apartheid. Olof Palme var de förtrycktas röst och ledde kampen både i Sverige och i världen.

I boken Uppdrag solidaritet berättar många som varit aktiva om hur uppdraget växte fram, om arbetet i arbetarrörelsens organisationer; om de politiska besluten och det praktiska arbetet.

Det är berättelsen om politiskt och personligt mod, om uthållighet och styrka och om glädjen att arbeta tillsammans för något större än vardagsproblemen. Solidaritetsarbetet med södra Afrika påverkade många, både politiskt och personligt.

1994 hölls de första demokratiska valen i Sydafrika. Därmed sattes punkt för befrielseepoken. Nu är utmaningen att fortsätta solidariskt samarbete för demokrati och rättvisa i en del av världen som svensk arbetarrörelse har alldeles särskilda band till.

Afrika grupp

Beställ hela bokserien här!

BOKBESTÄLLNING

Uppdrag solidaritet
295 kr
Priset gäller försäljning i Sverige och inkluderar moms och frakt.
Beställningen betalas med bifogad faktura inom 10 dagar.

    Mall kasse 2

    Beställningar från Norge hänvisar vi till vår generalagent www.orsajarn.se

    Beställningar från Danmark hänvisar vi till vår generalagent www.smedjeriet.dk

    Försäljning till övriga länder beror på vilket land det gäller. Mejla info@ninor.se för särskild behandling.

    Back To Top