skip to Main Content
P12
P12
P11
P10
P9
P8
P7
P6
P5
P4
P3
P2
P1
P12P11P10P9P8P7P6P5P4P3P2P1

Polarfararnas kläder – på liv och död är den första boken om hur Amundsen, Andrée, Shackleton och andra polarfarare var klädda under sina expeditioner i Arktis och Antarktis och om hur de lyckades överleva utan att frysa ihjäl. Författaren har själv besökt Antarktis och Spetsbergen, men det är första gången han skriver om polartrakterna.

”Då jag gick igång med projektet upptäckte jag till min stora förvåning att området polarkläder var fullständigt outforskat”, berättar K-G Norén. ”Forskare i Cambridge, Oslo och Columbus tyckte det var så pass intressant och värdefullt att jag tog tag i detta. Även Svenska Polarklubben och Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi gav uttryck för att det var ett viktigt område att ge sig i kast med.”

Polarfararnas kläder är ingen akademisk avhandling, utan en populärhistorisk berättelse. Allt är fakta, samtidigt som det är spännande historier som går att avnjuta i en bekväm fåtölj när vinterstormarna härjar utanför våra varma boningar.

Boken finns att köpa i bokhandel, internetbokhandel och här på Nielsen & Noréns  hemsida.

 

Lyssna på Karl-Gunnar Norén, författaren till Polarfararnas kläder på liv och död, när han berättar om bokprojektet (men bortse från crowd founding projektet som redan är genomförd).
Tid: 3 min

BOKBESTÄLLNING

Polarfararnas kläder på liv och död
325 kr

Priset gäller försäljning i Sverige och inkluderar moms och frakt.
Beställningen betalas med bifogad faktura inom 10 dagar.

    Mall kasse 2

    Beställningar från Norge hänvisar vi till vår generalagent www.orsajarn.se

    Beställningar från Danmark hänvisar vi till vår generalagent www.smedjeriet.dk

    Försäljning till övriga länder beror på vilket land det gäller. Mejla info@ninor.se för särskild behandling.

    Back To Top