skip to Main Content

CROWDFUNDING NOW!

Var med och gör verklighet av ”Polarfararnas kläder” – en unik bok med en berättelse som aldrig är berättad.

Läs och se videon. Anmäl sedan ditt intresse, längst ner på sidan, om du tycker bokprojektet är värt att satsa på.

OBS! Bilden är en skiss och ett förslag på hur boken kan komma att se ut.

Nansen, Andrée, Nordenskjöld, Amundsen, Shackleton, Scott, Byrd. Vilka äventyr! Och vilka hjältar! Och oj så många hyllmetrar det finns skrivna om deras strapatser och hur de tävlade om att bli först till polerna – men aldrig något om deras kläder!

Nu har Karl-Gunnar Norén gett sig i kast med uppgiften. Vilka materialval gjordes och hur påverkade klädvalen expeditionerna? Vad visade sig fungera, och inte fungera, i de karga isöknarna och det skoningslösa klimatet som de möttes av?

Tanken är att materialet ska bli en bok. Men för att boken ska bli verklighet behövs pengar till bl a upphovsrätter för genuina fotografier, framtagning av faktaillustrationer och tryckkostnader som gärna drar iväg om man vill göra något med kvalitet. Ja, boken ska sannerligen inte bli någon broschyr; inlagan beräknas till en bit över 200 sidor och upplagan blir troligen 1 500 exemplar, naturligtvis beroende på hur det går med crowdfundingen.

Målsumman för crowdfoundingen är 50 000 kronor och reglerna är enkla: Du bidrar med pengar och vi belönar dig för din insats. För till exempel 250 kronor får du ett early-bird-erbjudande – en bok med hårda pärmar som i handeln kommer att kosta ca 350 kr. Om insamlingen inte lyckas inom angiven tid (30 dagar från startdatum) så får du tillbaka ditt bidrag.

Allt vi vill att du gör nu är att anmäla ditt intresse (formuläret längst ner på sidan). När vi fått ihop tillräckligt många mejladresser återkommer vi med startdatumet för vår crowdfunding. Och då kan du också bli en hjälte – genom ditt bidrag som kan göra boken till verklighet.

Tack på förhand,

Niklas Alveskog
Grafisk formgivare

Polar mall

Early-Bird-Erbjudande: 100 kr rabatt på boken om du bidrar med 250 kr.

Kontakt 2

Karl-Gunnar Norén är författare med bland annat böcker om Afrika, järnsmide, Andra världskriget och Stockholm. Du hittar hans gedigna produktion här på hemsidan.

OBS! Bilderna är skisser och förslag på hur boken kan komma att se ut.

The Complete Artic Explorer 2

Exempel på illustration

Se videon och lyssna till Karl-Gunnar Norén när han berättar om sina tankar runt ”Polarfararnas kläder”.
Tid 3 min.

Intresseanmälan

Genom intresseanmälan får du reda på när crowdfundingen för boken ”Polarfararnas kläder” drar igång via kickstarter.com. Anmälan är inte bindande och dina uppgifter kommer inte att spridas.

24317_pm_01.ac_2

Back To Top