skip to Main Content
När Södra Afrikas Frihet1
När Södra Afrikas Frihet1
När Södra Afrikas Frihet2
När Södra Afrikas Frihet3
När Södra Afrikas Frihet4
När Södra Afrikas Frihet5
När Södra Afrikas Frihet6
När Södra Afrikas Frihet1När Södra Afrikas Frihet2När Södra Afrikas Frihet3När Södra Afrikas Frihet4När Södra Afrikas Frihet5När Södra Afrikas Frihet6

Afrikagrupperna 1968–1994

Detta är den femte boken i en serie om fem volymer som dokumenterar olika delar av folkrörelsernas solidaritetsarbete med södra Afrika. Serien kompletterades med en sammanfattning, På väg mot befrielsen.

De fem böckerna säljs även i form av ett kraftigt rabatterat paket.

Denna bok berättar om hur det kom sig att ett antal aktivister organiserade sig på slutet av 1960-talet och i början av 1970-talet för att ägna en stor del av sin vakna tid att stöda kampen för befrielse i södra Afrika. Ett viktigt mål blev stödet till den väpnade kampen i portugisiska kolonierna, Guinea-Bissau, Angola, Moçambique. Stödet utvidgades till kampen i Zimbabwe, Namibia och Sydafrika. Södra Afrikas frihet var vår..

Boken berättar också om rekrytering av yrkeskunniga solidaritetsarbetare till de självständiga länderna efter 1975 och arbetet för den breda kampanjen för att isolera Sydafrika. Den berättar om hur vi arbetade för solidaritet, delvis med metoder som ända sedan kampen mot slavhandeln använts för att mobilisera människor mot förtryck och orättvisor.

När allmänna val hölls i april 1994 i Sydafrika och apartheidlagarna slopades hade den politiska friheten vunnits i hela södra Afrika. Detta år blir därför slutpunkten för denna boks berättelser om Afrikagrupperna i Sverige. Många fortsätter att arbeta för södra Afrika för södra Afrika. Denna bok handlar om hur det började. Den är skriven av aktivister som var med.

Afrika grupp

Beställ hela bokserien här!

BOKBESTÄLLNING

När södra Afrikas frihet var vår
295 kr

Priset gäller försäljning i Sverige och inkluderar moms och frakt.
Beställningen betalas med bifogad faktura inom 10 dagar.

    Mall kasse 2

    Beställningar från Norge hänvisar vi till vår generalagent www.orsajarn.se

    Beställningar från Danmark hänvisar vi till vår generalagent www.smedjeriet.dk

    Försäljning till övriga länder beror på vilket land det gäller. Mejla info@ninor.se för särskild behandling.

    Back To Top